IK Vista

Grym insats i premiären mot Månsarps/Taberg

Seriepremiär och höga förväntningar på dagens match efter att försäsongen avslutats med två fina skalper. Det märktes direkt på uppvärmningen att det var ett fokuserat gäng från Kaxholmen som inte tänkte bjuda det blåklädda kombinationslaget från Månsarp/Taberg på någonting.

1:a perioden
Gästerna tog omgående tag i taktpinnen och rullade bollen på ett föredömligt sätt genom alla lagdelar, ja till och med Alexander i målet var ofta väldigt delaktig i speluppbyggnaden. Trots ett stort spelövertag och ett par halvchanser dröjde det till minut 13 innan målnollan spräcktes. Efter ett mönsteranfall från egen målvakt får Wide NS öppet skottläge som målvakten gör en fin räddning på, men Noel är påpassligt framme och petar in bollen till 0-1 och blir därmed årets första målskytt i seriespelet. Strax efter målet lyckas Månsarp/Taberg ta sig fram till ett friläge som Alex gör en finfin benparad på. Strax innan halvtidsvilan hittar Wide NS fram till Noel med en djupledspassning, fri med målvakten gör han inga misstag och gästerna går till pausvila med 2-0, där framförallt passningsspelet varit halvlekens höjdpunkt.

2:a perioden
Andra perioden rivstartar när Vide G stjäl bollen på mittplan, trampar runt sin back på högerkanten och serverar Viggo som placerar bollen mellan benen på den duktiga hemmamålvakten fram till 0-3. Vista fortsätter att föra spelet och spelar resolut de få gånger som motståndarna hotar. I fjortonde minuten får Elias till en skön träff på halvvolley med vänsterfoten, dessvärre är kryssribban i vägen. Minuten senare lyckas den blixtinkallade William springa förbi både en och två motståndare och väl inne i straffområdet dunkar han distinkt upp bollen otagbart i nättaket och 0-4 är ett faktum. Ett resultat som står sig perioden ut.

3:e perioden
Tredje perioden var snarlik de två första med bra spel från bortalaget och när det blev bolltapp var man snabba på att vinna tillbaka bollen. Vista förde spelet och de blåklädda motståndarna lyckades knappt att vaska fram ens en halvchans. Därför var det ologiskt normen långboll i periodens femtonde minut letade sig fram till inte mindre än två friställda hemmaspelare varpå den ena med nöd och näppe lyckas runda Alex och rulla in 1-4. Skulle det vara deras väg in i matchen? Nej. Bara en minut senare vinner Pelle boll, traskar runt på högerkanten och dunkar upp bollen i bortre krysset vilket innebar 1-5. I nittonde minuten avslutas matchen på bästa sätt för bortalaget då publiken bjöds på fotbollsgodis. Noel drar upp ett fint anfall och hittar ut till Josef till höger om straffområdet. Josef har bra skottläge men väljer att spela snett bakåt till Wide NS som lugnt och behärskat placerar bollen i målvaktens högra hörn. Ett riktigt vackert fotbollsmål. Det målet blir matchens sista och när domaren sätter pipan till munnen förkunnas att de rödklädda hjältarna står som segrare med 6-1.

Sammanfattning
Jättefin match från alla spelare och kanske den bästa spelmässiga insatsen vi sett från det här laget. Det finns inget speciellt att anmärka på och kan vi hålla den här nivån framöver kan vi se fram emot en rolig säsong. Alla kämpar, pushar varandra och uppträder riktigt bra mot både med- och motspelare. Ett litet extra plus till Yngvald som inte sätter en fot fel på hela matchen.